Cum scapam de musculite?

Musculițele pot vizita casa ta în oricare dintre lunile mai calde, dar spre sfârșitul verii exista posibilitatea sã te confrunți și cu o invazie de-a lor. Eliminarea musculițelor de fructe poate fi frustrantã, și uneori este enorm de greu sã identificați sursa lor de hranã. Primul pas ce ar trebui fãcut este sã te asiguri cã acestea sunt, de fapt, musculițe de fructe, deoarece moliile, mustele din familia foridelore și muștele domestice sphaeroceridae arãta similar, dar pot necesita tratamente diferite pentru a fi eliminate. Deși nu sunt periculoși, acești dãunãtori sunt cu siguranțã o pacoste.

Presupunând cã problema ta este cu musculitele de fructe, care sunt de aproximativ de 0,3 cm și au un element distinctiv, ochii rosii. În aceastã postare vom enumera câteva sfaturi:

- Alegeți roșiile și le amplasați pe un pervaz sã se coacã la soare? În cazul în care acestea devin prea coapte, musculițele se pot aduna.

- Orice fel de fructe sau  legume coapte vor atrage musculițele de fructe. Cel mai bine este sã le stocați într-un frigider.

- Cutiile goale de sucuri​​, cutiile de bere, cutiile de supã, etc. pot atrage, de asemenea, musculițele de fructe. Dacã doriți sã le pãstrați pentru reciclare sau pentru un alt scop, spãlați-le bine.

- Spãlați bine cârpa de spãlat vase. Stoarceți cârpele dupã utilizare și închideți-le bine. Sã nu lãsați cârpa în chiuvetã, îmbibatã cu particulele de apã și alimente.