Sfaturi adiționale pentru a atenua problema umiditãții din subsolul tehnic:
- Cele mai multe subsoluri tehnice construite în anii recenți sunt acoperite cu plastic, care acționeazã ca o barierã pentru vapori. Determinați punctele cele mai joase din subsol și faceți gãuri mici în plastic. Dacã apar bãlți de apã, acest lucru va acționa ca un drenaj și nu va compromite scopul plasticului de a acționa ca o barierã pentru vapori.
- O groapã de tip carter poate fi construitã în cel mai jos punct al subsolului. Pur și simplu sãpați o groapã și plasați o gãletușã în ea, apoi înconjurați-o cu pietre mici sau nisip. Un șanț de scurgere sau o pompã de carter va ajuta la drenajul zonelor inundate.
- Izolați conductele pentru a reduce transpirația ce va conduce la condensare.
- Nu ar trebui trebui sã existe spații libere între zonele locuite ale casei și subsolul tehnic, cu atât mai mult cu cât acestea pot constitui puncte de acces pentru daunatori, pe lângã faptul cã faciliteazã în mod negativ calitatea aerului respirabil. Gãurile ar trebui închise în mod individual sau se poate aplica o spumã izolatoare pe toatã suprafața subsolului, acțiune care are un dublu efect benefic deoarece eliminã problema întâlnitã la izolarea cu fibrã de sticlã, care se macinã și poate cãdea în timp.
- Gurile de ventilație nu ar trebui sã ducã niciodatã cãtre subsol. Aceste conducte, în condițiile unui aer fierbinte și umed, reprezintã un potențial pericol de incendiu.
- Asigurați-vã cã rigolele de scurgere a apei de ploaie nu evacueazã apa direct spre fundație, ceea ce ar putea duce la acumularea apei în subsol. DIrecționați cursul apei de ploaie colectate cât mai departe de casã.
- Ideal, baza subsolului tehnic ar trebui sã fie mai înaltã în centru și mai joasã spre marginile fundației, astfel încât apa sã se scurgã spre margini.