Spatii auxiliare umede : Probleme si Solutii

În industria de combatere a dãunãtorilor este necesar sã analizãm locul invadat de termite sau de alți daunatori. Multe case mari, frumoase sunt îngrijite la exterior, sunt curate, dar subsolul acestora reprezintã un adevãrat dezastru. Pentru mulți proprietari de case spațiul auxiliar este scãpat din vedere, dar acest lucru este extrem de important, ca problemele care trec neobservate, ceea ce poate agrava și cauza rapid daune la domiciliu. În timpul unei veri umede nivelul de umiditate va crește și în spațiul auxiliar al caselor.


Casele  în zonele de coastã sunt construite mai des cu spațiu auxiliar decât cu subsoluri, din cauza apei înalte, care pot provoca inundații. Problema este cã zonele de coastã au un nivel ridicat de umiditate, de multe ori duc la umezeala spațiilor auxiliare. Acest lucru duce la apariția mucegaiului, putregaiului de lemn și la infestarea cu termite. Toate aceste elemente distrug lemnul și pot compromite integritatea structuralã a casei tale, ceea ce înseamnã reparații costisitoare.


În aceste spații auxiliare condensarea a dus la izolarea umedã si scurgerea apei din conducte, care formeazã bãlți pe foile de plastic de mai jos.

Mucegaiul alb este, în general, un mucegai la suprafațã și nu afecteazã în mod semnificativ lemnul. Mucegaiul negru sau marou este un semn de putregai și necesitã atenție imediatã. Fãrã a intra prea tehnic, haideți sã aruncãm o privire la cotele privind putregaiul lemnului:

3 % gradul de umiditatea a lemnului = normalã, cu temperaturi medii și o umiditate relativã de 10 %.

20 % gradul de umiditatea a lemnului = nivelul necesar pentru apariția mucegaiului.

23-26 % gradul de umiditatea a lemnului = rezultatele de la o umiditate relativã de 100 % .

27-28 % gradul de umiditatea a lemnului = nivelul necesar pentru lemn putrezit sã aparã .