Intrebari frecvente

Capturare, otravire sau alungare ?

pest-x-repel.ro ofera diferite solutii pentru combaterea daunatorilor. De la aparate cu ultrasunete pana la capcane pentru soareci sau substante otravitoare. Dispozitivele de alungare a animalelor spre deosebire de alte mijloace, sunt dispozitive ecologice care nu ucid sau captureaza animalele, ci pur si simplu le indeparteaza din locurile nedorite.

 

Ce este sunetul?Ce este ultrasunetul?

Sunetul este o vibratie care poate fi auzita de urechea umana si care are o frecventa de minim 20 Hz si maxim 20 kHz. Ultrasunetele sunt vibratii mai mari de 20 kHz.

Stiati ca…? - La om limita superioara a auzului tinde sa scada cu varsta astfel ca omul matur nu mai poate auzi acele sunete pitigaiate pe care un copil le aude. Anumite companii de telefoane mobile folosesc acest lucru pentru a crea sonerii de telefon care sa fie auzite numai de cei tineri.

 

Oamenii sunt afectati in vreun fel de ultrasunete?

Nu. Animalele au o limita superioara a frecventei mai mare decat cea a urechii umane si astfel pot auzi ultrasunete. Oamenii nu pot percepe aceste sunete si nu sunt deranjati in niciun fel de aceste aparate. Nu sunt toxice, nu produc fum, nu folosesc otravuri, nu necesita intretinere.

Stiati ca…? - Liliecii folosesc ultrasunetele pentru orientarea în spatiu, prin emiterea unor semnale si recepționarea ecoului generat de obstacole.

 

Cum functioneaza ultrasunetele la animale?

Domeniul de frecventa pe care il au ultrasunetele este intre 20 kHz si 10 000 000 kHz. Rozatoarele raspund la o frecventa de aproximativ 60 kHz. Pisicile si cainii pot fi respinse cu frecvente de 22-25 kHz. Insectele, cum ar fi tantarii, mustele, puricii, etc. raspund la 38-44 kHz. Ultrasunete vor crea presiune mare la nivelul timpanului daunatorilor care se vor indeparta de sursa ultrasunetelor. Ultrasunetele, in general, creeaza stres animalelor, astfel încat acestea  vor evita ultrasunetele.

 

Ultrasunetele afecteaza animalele de companie?

Nu. Aparatele folosesc ultrasunete cu frecventa mult prea mare pentru a putea fi percepute de animalele dumneavoastra de companie. Oferim solutii si pentru indepartarea cainilor, pisicilor etc. insa aparatele impotriva daunatorilor nu afecteaza animalele domestice. Va invitam sa cititi descrierile produselor pentru a afla exact care este cea mai buna solutie pentru problemele dvs cu daunatorii.

 

Ce se intampla atunci cand ultrasunetele sunt obstructionate de diferite obiecte?

Ultrasunetele nu trec prin pereti sau alte obstacole, asa cum trec undele sonore obisnuite. Cand ultrasunetele se lovesc de un obiect, acestea se vor dispersa si raspandi în jurul obiectului.Recomandam utilizarea a doua sau mai multe aparate pentru a se acoperi astfel toate unghiurile de actiune.

 

Cum pot combate daunatorii din pereti sau din alte spatii in care ultrasunetele nu pot ajunge?

Cu ajutorul undelor electromagnetice. Acestea sunt similare aparatelor cu ultrasunete, in sensul ca produc un camp electromagnetic invizibil, ce nu afecteaza omul, dar parcurge intreaga instalatie a sistemului electric la care au fost alimentate. Acest camp va afecta sistemul nervos al rozatoarelor si insectelelor taratoare precum soarecii si gandacii de bucatarie. Spre deosebire de ultrasunete, care nu trec prin obiecte solide sau pereti, campul electromagnetic va patrunde chiar si in cele mai ascunse colturi, alungand soriceii sau gandacii de bucatarie din spatele plafoanelor, podelelor sau peretilor falsi, din tocurile usilor, si din orice alt loc in care ultrasunetele nu pot patrunde.

 

Cum functioneaza sistemele sonice pentru pasari?

Sistemele sonice se bazeaza pe reproducerea zgomotului pasarilor rapitoare. Sunt eficiente dar au defectul ca sunt zgomotoase si pot fi instalate doar in zone in care zgomotul produs este tolerat. Sistemele sonice sunt utilizate in special in instalatiile industrial, plantatii etc. Pentru porumbei sau pentru alte pasari sunt utilizate aparaturi care genereaza un efect de tipul Dolby Sound Round cu trecerea ultrasunetului astfel incat i se da pasarii senzatia unei treceri a altor pasari in zbor.

 

Ce sunt ultravioletele?

Ultravioletele numite si raze UV sunt radiatii electromagnetice cu o lungime de unda mai mica decat radiatiile luminii percepute de ochiul omenesc. Denumirea de „ultraviolet” provine de la culoarea violet din spectrul luminii albe, care are o lungime de unda invecinata, doar ceva mai mare.

 

Ce sunt pesticidele?

Pesticidele sunt produse chimice (exceptand medicamentele) folosite pentru combaterea daunatorilor plantelor si a produselor agricole stocate, precum si pentru combaterea vectorilor biologici ai bolilor omului si animalelor. Pesticidele pot fi substante sau un amestecuri de sbstante ce contin ingrediente biologic active impotriva daunatorilor. Daunatorii includ microbi, plante sau animale care concureaza cu omul pentru hrana, distrug proprietatea, difuzeaza boli sau reprezinta o calamitate. Pesticidele contin ingrediente biologic active. Ingredientele active biologic sunt, in general, substante toxice, cu potential de degradare a mediului. Multe pesticide sunt otravitoare pentru om. Din aceste motive producerea, ambalarea, depozitarea, transportul si utilizarea pesticidelor sunt reglementate prin lege.

 

Ce sunt insecticidele?

Insecticidul  este un compus chimic utilizat pentru combaterea insectelor. Originea etimologica al cuvantului deriva din limba Latina si inseamna literalmente a ucide insecte. Este un tip de biocid. Insecticidele sunt importante pentru controlul insectelor  in apicultura sau pentru eliminarea acelor care ameninta sanatatea umana si animala. Acarienii nu sunt insecte si pot fi imuni la unele insecticide ( pot fi eliminate cu anumite produse speciale si anume acaricide). In limbajul de zi cu zi , acest termen este folosit pentru a desemna produsele care au capacitatea de a combate insectele .

Exista mai multe tipuri de insecticide:

a) insecticide de ingerare ,in ele fiind incluse si cele sistemice

b) insecticide de contact

c) insecticide combinate de ingerare si contact

d) insecticide de respiratie